Reisvoordeel Met Stopovers

Reisvoordeel Met StopoversOnlangs verzuchtte een collega uit de reisbranche nog dat ze het niet snapte. Had ze een goedkoop vliegticket naar Kaapstad via Dubai gevonden zodat haar klanten daar ook even zouden kunnen doorbrengen, gaven ze toch de voorkeur aan een dure rechtstreekse vlucht. Zij had het wel geweten in hun plaats. En ik ook natuurlijk. 😉

Als je de tijd hebt, maak dan plezierig gebruik van een stopover. Vlieg je naar Australië via Bangkok? Strek je benen in de Thaise hoofdstad en rust even lekker een paar dagen uit voor je verder vliegt! Kun je alleen maar via de Verenigde Staten dat goedkope ticket naar Hawaï bemachtigen? Pik meteen even San Francisco mee!

Geen rechtstreekse vluchten

Buig een schijnbaar nadeel om in een evident voordeel: twee of drie landen voor de prijs van één. Alleen al om deze reden boeken veel reizigers bewust geen rechtstreekse vluchten. Stopovers worden zelfs een trend. Om tussenstops af te wisselen, zijn frequente reizigers op eenzelfde traject ook bereid daar wat extra voor te betalen, indien nodig.

Heb je niet de mogelijkheid te overnachten tijdens je stopover, maar heb je wel veel tijd te verdrijven op de overstapplek? Check dan de mogelijkheden om een excursie in de buurt te maken. De vliegvelden van Singapore en Taiwan bieden dergelijke excursies zelfs gratis aan.

Ideeën voor tussenstops

Wil je wat ideeën opdoen voor tussenstops, kijk dan op de inspirerende site stopover.nl. Let in alle gevallen wel even op de douanebepalingen, misschien heb je een visum nodig dat je al in Nederland moet regelen.

Veel extra reisplezier!

© 2012, Mariëtte van Beek

Vind je Reisomtereizen.nl leuk? Like dan de speciale fanpage op Facebook. 😉

Over de schrijver
Reactie plaatsen