Page content

Auto Kopen En Verzekeren In Amerika?

Auto kopen en verzekeren in Amerika?Amerika en de auto, ze horen bij elkaar. De verleiding om van een rondreis door de Verenigde Staten een autoreis te maken is daarom wel heel  groot, hoe groendenkend je ook bent.

Wie droomt er niet van om het oude traject van de Route 66 van Chicago  naar Santa Monica, Californië, te doen? Of een tocht langs de westkust te maken?Het liefst in een rustig tempo, met een paar maanden de tijd. Misschien is er zelfs nog een stuk Mexico of Canada bij te pakken. Net alsof je in je eigen road trip movie figureert.

Wie serieus plannen maakt voor zo’n lange autoreis komt al snel voor de keuze te staan: wordt het een huur- of een koopauto? Belangrijk is dat de nadelen van huurauto’s vaak onderschat worden. Soms kun je met een huurauto niet door alle staten en moet je dus per staat wisselen.  Daarbij is een huurauto stukken duurder dan een koopauto.

De rompslomp die het ter plekke kopen en verzekeren van een auto mogelijk oplevert, schrikt vele reizigers af om voor de koopauto te gaan. Toch is het mogelijk om binnen een paar dagen een auto te kopen en te verzekeren in de VS. Wat tips op een rij.

Auto kopen

Nog voor vertrek kun je je oriënteren en zaken doen op de Amerikaanse automarkt. Auto’s kun je kopen via Craigslist, een soort Marktplaats die wereldwijd zit, ook in Amerika. Ga naar de rechterkant van het sitemenu om alle Verenigde Staten te vinden. Je koopt via de Craigslist van particulieren.

Een goed alternatief is CarMax, een commercieel autoverkoopbedrijf, met een keten die in de hele VS zit. Zijn auto’s zijn niet duur en een terugkoopgarantie zit bij de deal in. Een ander bekend bedrijf is Cars.com.

Auto registreren

Elke autobezitter in de VS is verplicht zijn auto officieel te laten registreren bij de DMV (Department of Motor Vehicles).  Je registreert de auto in de door jou gekozen staat bij een plaatselijk kantoor. Je kunt even googlen om de dichtstbijzijnde vestiging te vinden, maar commerciële sites zoals dmv.org en dmv.com wijzen ook makkelijk de weg. Als je wilt, kun je via deze sites ook de registratie laten regelen.

Auto verzekeren

De voorwaarden en kosten van de verzekering verschillen per staat. Texas en Arizona zijn relatief goedkope staten, in een duurdere staat zoals Florida betaal je gemiddeld zo’n 150 dollar per maand voor een periode van zes maanden. Uiteraard variëren kosten met de leeftijd van de bestuurders, de koopauto (merk, ouderdom) en natuurlijk ook van je dekking (WA -verzekering of All Risk).

Een prima verzekering sluit je af bij de AAA, de Amerikaanse ANWB. Deze is wel iets duurder maar betrouwbaar.  Bovendien krijg je als je eerder dan gepland terug bent, het te veel betaalde bedrag tot op de dag retour. Een als soepel bekend staande verzekeringsmaatschappij in Canada is ICBC in Brits Columbia.

Afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij kan een adres ter plekke vereist worden. Het is daarom altijd handig om een adres achter de hand te hebben van een Amerikaanse ingezetene (familie, vrienden, kennissen, desnoods via via), al nemen sommige maatschappijen al genoegen met een simpel hoteladres.

Zelf Amerikaans staatsburger zijn, is echt niet noodzakelijk voor een verzekering. Een internationaal rijbewijs wel. Zo’n document is eenvoudig en snel aan te schaffen bij elke ANWB-winkel in Nederland.

Op safe gaan

Informeer je goed alvorens je het grote autoavontuur aangaat. De website  van de eerdergenoemde AAA is een handig startpunt. Op een speciale pagina vind je alle info en links over het aanschaffen van een auto door niet-Amerikaanse staatsburgers.

De grote Amerikaanse autoverkoopbedrijven zijn doorgaans goed op de hoogte van alle ins en outs van autokoop door buitenlanders. Stuur een bedrijf als CarMax eens een mail om vrijblijvend informatie in te winnen.

Wie wil, kan verzekeringsmaatschappij Alessie uit Den Haag achter de hand houden.  Alessie, bekend van de samenwerking met de JoHo Company, regelt vanuit Nederland autoverzekeringen overal ter wereld, dus ook in de VS.

Hoe dan ook moet je bij Alessie een jaarpolis nemen die niet tussentijds opgezegd kan worden. Uiteindelijke kosten kunnen variëren tussen de tweehonderd tot paar duizend dollar. Om het verzekeringsproces te vergemakkelijken kun je voor vertrek al je gegevens (copietjes van paspoort e.d.) achterlaten bij Alessie.

Vanuit de VS hoef je dan na autokoop alleen nog maar de aankoopakte per mail (scan in attachment) naar Alessie te sturen. Dan duurt het ongeveer een week voordat je de uitslag krijgt. Het is dus aan te raden om altijd met de verkoper af te spreken (op papier!) dat de koop vervalt als de verzekering niet doorgaat. Want of een verzekering toegezegd wordt, is nooit helemaal zeker.

Ga je met Alessie in zee, dan ga je voor een zeker gemak. De vraag blijft of je ter plekke niet sneller en voordeliger je zaken zelf kunt regelen. Je kunt natuurlijk ook gewoon al je gegevens bij Alessie achterlaten, het eerst zelf proberen te regelen, en als dat niet lukt het alsnog aan Alessie overlaten.

Happy driving!

© 2011, Mariëtte van Beek

Vind je Reisomtereizen.nl leuk? Like dan de speciale fanpage op Facebook. 😉

Comment Section

12 reacties op “Auto Kopen En Verzekeren In Amerika?


Door H.K. de Vries op 14 juni 2012

Geachte relatie,

Weet U een maatschappij welke onze eigen ned. auto kan verzekeren voor 2.5 mnd. in de Verenigde Staten.

Wij willen met onze eigen auto een rondreis maken.

Bij voorbaat dank voor de moeite

vr. gr.

H.K. de Vries


Door Mariette op 15 juni 2012

Om de eigen Nederlandse auto in Amerika te verzekeren zou ik Assurantiekantoor Alessie in Rotterdam raadplegen. Ik noem Alessie al in de blog (met link), maar voor het gemak is hier het telefoonnummer: 010-4555946.

Succes!


Door Bas op 29 juni 2012

Geachte relatie,

Ik ben deze zomer voor 1,5 maanden in california, is het mogelijk voor mij om een verzekering af te sluiten voor zo’n korte tijd(ik heb een amerikaans rijbewijs)

Bij voorbaat dank,
Bas


Door Mariette op 10 juli 2012

Hallo Bas,

Ik neem aan dat je met je eigen auto op stap gaat? Ook over een kortlopende autoverzekering zou ik even navraag doen bij Assurantiekantoor Alessie in Rotterdam. Ik noem Alessie al in de blog, voor het gemak is hier het telefoonnummer: 010-4555946.

Een fijne road trip door Californië!


Door Robert op 11 mei 2016

Wil ook met mijn gekochte klassieker gaan rijden daar maar alessie doet dat niet meer en hen overal al geinformeerd maar krijg het niet voor elkaar.
Erg spijtig moet ik toch een huur jappie nemen en de ford laten transporteren naar de haven
Misschien heeft u nog suggesties?
?
Mvg
Robert


Door Tijl Van Looveren op 8 oktober 2017

Wij plannen ook een oldtimer aan te schaffen, roadtrip ermee te doen en dan te transporteren. Is het bij u uiteindelijk gelukt? Groeten, Tijl.


Door Mark op 15 juli 2016

Interessant en informatie artikel bedankt.


Door Sam op 3 maart 2017

Wat is de minimale leeftijd om een auto te kopen in de VS?


Door BRUTUS op 9 december 2017

Ik ben bezig om een wereld reis te plannen en te starten in de USA. Daar een auto (pickup) en 5th wheel trailer te kopen en daar de wereld me ronden. Het probleem is kenteken en verzekering in de USA. Men zecht dat men een Social Security Number nodig heb om dit te regelen. En die heb ik niet als Nederlander. Wat is hier voor een oplossing?


Door Brutus op 19 januari 2018

Ik ben nog steeds bezig maar kan nergens info vinden hoe je een auto in de VS op kenteken moet krijgen. is er misschien iemand die dit al een keer meegemaakt heeft en mij hiermee kan helpen. bert.pegel@hotmail.com


Door pim op 5 december 2018

Dankjewel voor dit artikel over het verzekeren van auto’s. Lijkt mij ook heerlijk om door de woestijn te rijden op de route 66. Kleine snelwegdorpjes aandoen, avontuur. Je hebt gelijk dat de kosten en regels per staat verschillen.


Door Michel op 30 september 2019

Goedemorgen, kje kunt in VS pas auto huren als 21 jaar of ouder bent. Hoe zit dat met het kopen van een auto in de vs?

Plaats een reactie


*