Eindhoven En Andere Reistranentrekkers
10 december 2011 

Eindhoven En Andere Reistranentrekkers

Eindhoven en andere reistranentrekkersDe betere reissmartlappen. Zo noem ik de boeken die meer omvatten dan oeverloos geklaag over reisongemakken en cultuurschokken in den vreemde. Deze reistranentrekkers laten je huilen van het lachen om alle averij onderweg, maar prikkelen je ook om het allemaal zelf te gaan meemaken. Dat is extra leuk wanneer het om goedkope reizen gaat, die voor iedereen zijn weggelegd.

Een paar jaar terug schreef de Ierse journalist Philip Nolan het hilarische boek Ryanland over de bestemmingen van Ryanair. Hij probeerde ze allemaal uit en beschreef de oorden waarin hij terechtkwam. Van topbestemmingen (Santiago de Compostela, Frankfurt, Porto, Wenen, Venetië, Valencia) tot plaatsen waar je nooit over hoort (Wroclaw, Tampere).

Lichtstad

Eindhoven ontbrak uiteraard niet in Nolans rijtje. Dat leverde een prachtig verhaal over de Brabantse lichtstad op. Er zijn reizigers die al dan niet bewust Nolans voorbeeld volgen. Ze kiezen niet alleen de populairste trips, maar gaan ook voor wonderlijker uitstapjes. Ze laten Eindhoven beslist niet links liggen voor Amsterdam.

Ze maken reizen naar de minder bekende maar fabuleuze hoofdsteden van het opkomende Oost-Europa of zoeken het nog verder, buiten Europa. En ze hebben gelijk. Wie ervoor openstaat, krijgt overal mooie reisindrukken. Bovendien kan dat allemaal voor een habbekrats.

Santiago de Compostela

Als je tijdens de kerst thuis blijft, dan heb je met Ryanland toch een ultieme reisbelevenis. Zelfs al ben je niet van plan iets met Philip Nolans suggesties te gaan doen,  dan zit je met dit boek gegarandeerd gierend van de lach onder je dennenboom.

In gedachten schuifel je tussen hordes katholieke pelgrims in Lourdes of Santiago de Compostela, of stamp je mee in het uitgaansleven van wereldser oorden zoals Riga, Bratislava, Biarritz en Blackpool. Of Beauvaisof all places.

Veel leesplezier enne… houd zakdoeken onder handbereik! 😛

© 2011, Mariëtte van Beek

Vind je Reisomtereizen.nl leuk? Like dan de speciale fanpage op Facebook. 😉

Over de schrijver
Philip Nolan
Door

Philip Nolan

op 03 Apr 2012

Hi Mariette. I've only just seen this. Many thanks for your kind words about my book. I'm so glad you enjoyed it. Very best wishes, Philip.

Reactie plaatsen