Paus Franciscus I Houdt Van Goedkoop Reizen
15 maart 2013 

Paus Franciscus I Houdt Van Goedkoop Reizen

Paus Franciscus I houdt van goedkoop reizenWat doet paus Franciscus I in hemelsnaam in een reisblog? Nee, ik ben niet pausgezind. Ja, de nieuwe paus heeft wel indruk op me gemaakt. De commentaren die zijn allervriendelijkste eerste balkonscène (Buona sera!) op het Sint Pietersplein in Rome begeleidden, waren namelijk regelrechte reclame voor goedkoop reizen.

Buenos Aires

Eenvoud siert de nieuwe paus, zo werd gezegd. In Argentinië nam hij, Jorge Bergoglio, tot voor kort bij voorkeur de bus naar zijn werk of richting de sloppenwijken. In de bus door Buenos Aires kwam hij de eenvoudige gelovigen, de bevolking, tegen.

Écht contact met de locals maak je inderdaad in het openbaar vervoer. Zeker in minder welvarende buitenlanden waar mensen ieder dubbeltje vele malen moeten omdraaien en dus voor de voordeligste vervoersmiddelen kiezen. In de bus, de metro, de tram en de trein leer je een land pas goed kennen.

Duurzaam reizen

Duurzaam reizen en omgang met de lokale bevolking zijn maar enkele van de slogans die reisorganisaties tegenwoordig graag gebruiken om hun reizen aan te prijzen. Het gekke is dat ze hun reizigers toch weinig met het openbaar vervoer laten reizen.

Terwijl dat met zulke pretenties toch de meest voor de hand liggende optie is. Goedkoop reizen met het openbaar vervoer kan soms – maar zeker niet altijd! – wat omslachtiger zijn, maar de meerwaarde ervan is deze week zeer krachtig onder het voetlicht gebracht. Met dank aan Franciscus!

Vind je Reisomtereizen.nl leuk? Like dan de speciale fanpage op Facebook. 😉

© 2013 Mariëtte van Beek

Over de schrijver
Carolien v.d. Broek
Door

Carolien v.d. Broek

op 13 May 2013

Hoi Mariette, ik ben je website aan het bekijken en heb net je e-book gedownload. Interessant!Ik zie uit naar je artikel over Assisi e.o. Was op mijn terugreis nog in La Verna, nogal gelikt pelgrimsoord maar mooi gelegen in de bergen! Woensdag vertrek ik weer naar Napels voor 2 weken, het blijft kriebelen en ik heb nog even de tijd tot 1 juni. Ik ga dan het openbaar vervoer benutten. Groeten, Carolien

Reactie plaatsen