Last Seconds Of Last Calls: Bestaan Bingoreizen Echt?
13 mei 2011 

Last Seconds Of Last Calls: Bestaan Bingoreizen Echt?

Last seconds of last calls: bestaan bingoreizen echt? Er zijn van die dingen waarover je regelmatig op verjaardagen hoort vertellen, maar waarvan niemand echt het fijne weet. Last seconds, ook wel bekend als bingoreizen of last calls, zijn van die dingen. Je gaat bepakt en bezakt naar Schiphol, en boekt daar ter plekke een vlucht of arrangement tegen een absolute bodemprijs.

Je kunt je voorkeuren aangeven (wordt het zon of sneeuw) maar uiteindelijk kun je met lasts seconds-reizen overal ter wereld terechtkomen. Voor de echte avonturiers die toch al overal tegen zijn ingeënt en een flexibele mindset hebben ideaal. Malariapillen halen ze zo nodig even op in de Travel Clinic Schiphol. Kinderen, if any, kun je beter uitbesteden, want het kan zijn dat je niet samen kunt reizen.

Last minutes of last seconds

Voor zover de theorie, nu de praktijk. Puber bleef thuis achter, ik sta op Schiphol, waar moet deze reiziger heen voor een last second vakantie? De eerste gang is naar de algemene informatiebalie. Daar hebben ze geen flauw benul. “Last minutes kunt u bij de verschillende reisburo’s boven boeken, in de vertrekhal.”‘ “Nee, ik bedoel last seconds. Daarvoor zou een speciale balie of een speciaal buro bestaan.” Wazige blik aan de andere kant van de toonbank. “Informeert u bij de reisburo’s, wij hebben er hier nog nooit van gehoord.”

Ik wil vanavond niet weer in mijn eigen bed in Leiden liggen dus dat wordt doorzetten. Ik herinner me dat ik ooit eens de namen van Neckermann en L’tur heb horen vallen dus die reisburo’s zijn het eerst aan de beurt. Keurige dames achter de balie. Zelf niet het type last seconds reizen.

E-boek over goedkoop reizen

Hier stopt mijn verhaal even. Tijd voor het reclameblok! Ik ben bezig met een e-boek over goedkoop reizen en onderzoek daarvoor ook dit type ‘van-horen-zeggen-tips’ voor goedkoop reizen. Om zodoende medereizigers te kunnen vertellen of ze er echt iets mee opschieten of niet. Mijn boek is nog niet af maar de goedkope (!) lancering wordt eind september 2012 verwacht.

Wil je een vrijblijvend voorproefje? Schrijf je dan in voor mijn gratis tips voor goedkoop reizen. Je vindt het invulformulier hieronder. Ik bericht je dan te zijner tijd over de afloop van het last seconds-verhaal!  Het verhaal is namelijk écht nog niet af – mevrouw de reisjournalist zit nog in Leiden…;-) Deal?

Tussentijdse update

In de zomer van 2012 heeft D-Reizen tijdelijk een Last Minute Kiosk op Schiphol Plaza ingericht. Hier kun je tot vier uur voor vertrek reizen boeken. Afgaand op de prijzen die via Twitter voorbijkomen, zitten daar zeker budgettair interessante tripjes bij.

© 2011, Mariëtte van Beek

Vind je Reisomtereizen.nl leuk? Like dan de speciale fanpage op Facebook. 😉

Over de schrijver
stefan
Door

stefan

op 16 May 2011

wil van de zomer naar griekenland (peloponnesos ) ervaring met dit schiereiland? en tips. had al wel uitgevonden dat vliegen via Athene goedkoper is, om dan vanaf daar 2 uurtjes door te rijden naar Peloponnesos.

Mariette
Door

Mariette

op 16 May 2011

Hallo Stefan, Ik heb helaas geen reiservaring in Peloponnesos maar weet wel van anderen dat de verbindingen per bus en trein tussen het vliegveld van Athene en het schiereiland goed en relatief goedkoop zijn. Weet niet of je in het hoogseizoen reist, maar dat is natuurlijk altijd duurder. En in Griekenland ook wel erg heet...

stefan
Door

stefan

op 27 May 2011

Wij willen halverwege Augustus gaan reizen. Dus net iets na de alle drukste periode. Het is dan zeker de moeite waard om eens te kijken of we iets kunnen regelen om vanaf vliegveld Athene verder met de bus of trein te gaan. Dat het daar warm kan zijn daar ben ik van op de hoogte, ben 2 keer eerder naar kreta geweest en daar kan het ook zeer warm zijn,dat is voor ons dan ook niet zo'n probleem. En gelukkig is de warmte daar droger als hier in Nederland ( beter vol te houden dus )

Merel
Door

Merel

op 28 Jul 2011

Hoi Mariette, Ik ben erg benieuwd hoe je verhaal eindigd. Ik wil zelf volgende week naar schiphol om te kijken of dit mogelijk is. Jammer genoeg kreeg ik niet het einde van het verhaal in mn mailbox na aanmelding voor de nieuwsbrief. Kun je me deze alsnof toesturen? Groeten, Merel

Mariette
Door

Mariette

op 07 Sep 2011

Ha Merel, Ik ben even uit de running geweest, zie ook mijn blog van vandaag, en het last seconds-verhaal is nog niet af. Tot eind september heb ik nu eerst nog een paar reizen voor de boeg, maar bij thuiskomst ga ik snel met de Schipholklus verder. Ik houd iedereen hier op de hoogte. Weet niet of je ondertussen zelf al wat wijzer bent geworden? Zo ja, laat het op deze plaats vooral aan iedereen weten! Hartelijks, Mariëtte

Sabine
Door

Sabine

op 03 Nov 2011

Hai Mariette spannend, ik heb ook altijd zo'n reis willen proberen, dus benieuwd hoe je avontuur afloopt... of of je weer in je eigen bed bent beland :D

Daan
Door

Daan

op 21 Apr 2012

Ook zeker benieuwd naar de afloop van het last-minute / last second verhaal. Het einde van het verhaal ook nog niet in de mail gehad... Vandaag maar naar schiphol dezelfde route gaan volgen...

Mariette
Door

Mariette

op 21 Apr 2012

Ha Daan, Ik ben benieuwd naar jouw ervaring. Ben bang dat ik regelmatig lijk op de hovenier wiens eigen tuin een wildernis is. Mijn privéreisjes komen vaak in het gedrang omdat ik superflexibel met werkreizen moet omgaan...Toch hoop ik snel een happy end aan dit verhaal over last seconds (last calls) te breien. En ook dat het echt een bingoreis wordt. ;-)

BestBryce
Door

BestBryce

op 25 Jul 2019

I have noticed you don't monetize reisomtereizen.nl, don't waste your traffic, you can earn additional cash every month with new monetization method. This is the best adsense alternative for any type of website (they approve all websites), for more info simply search in gooogle: murgrabia's tools

Reactie plaatsen