Hoe Een Goedkope Reis Naar Zakynthos Toch Duur Kan Worden...
07 november 2012 

Hoe Een Goedkope Reis Naar Zakynthos Toch Duur Kan Worden...

Hoe een goedkope reis naar Zakynthos toch duur kan worden...Een collega dacht een goedkope reis naar Zakynthos te maken, maar vertelde naderhand dat ze nog nooit zo’n dure vakantie had gehad. Luister naar dit Griekse drama. Om te huiveren en wellicht nog iets van op te steken…?

Marije is een echte Griekenland-gek. Er gaat bijna geen jaar voorbij of ze doet een van de Griekse eilanden aan. Het liefst gaat ze naar rustige eilanden en drukkere bezoekt ze buiten het hoogseizoen om. Dit jaar ging alles een beetje anders. Zij en een vriendin waren bezweken voor een megadeal voor Zakynthos. Vlucht en hotel waren samen spotgoedkoop en de deal leek bijna te goed om waar te zijn.

Dure excursies

“We zijn erin gestonken!” vertelde Marije. Vlucht en hotel waren op zich in orde, maar we kwamen op een soort toeristenkermis terecht. Normaal zit ik altijd in een appartement, waar je lekker voor jezelf kunt zorgen, maar nu we in een hotel zaten, moesten we almaar buiten de deur eten. En dat was in Zakynthos gewoon erg duur. Zo toeristisch als hier had ik Griekenland nog nooit gezien.

Bovendien was het nog te heet in Zakynthos, ook al was het september. We houden van wandelen maar dat was echt ondoenlijk met die hitte. Autorijden doen we niet, en het openbaar vervoer was slecht geregeld, dus als we Zakynthos uit wilden, moesten we met excursies mee. Je raadt het al: ook die waren prijzig.”

Geen goedkope eettentjes

Marije grinnikt: “We hebben wel veel gelachen hoor, om onszelf en Zakynthos – wat konden we ook anders – maar dit doen we dus echt nooit meer. Een hotel is voor ons geen goede optie, en daarbij moet je echt checken waar je terechtkomt voordat je boekt.

Hoe toeristischer het is, hoe duurder natuurlijk. Zeker als er nauwelijks nog iets over is van de lokale cultuur en dito horecagelegenheden, kun je niet naar voordelige eettentjes uitwijken.

Ook moet je weten of je er met het openbaar vervoer weg kan komen. De temperatuur moet gematigd zijn. Alleen dan kun je wandelen en fietsen. Dat is niet alleen heerlijk maar je houdt ook meer geld over. Een goedkope vakantiedeal garandeert op zichzelf niet dat je ook werkelijk bespaart. Dat heb ik nu wel geleerd.”

© 2012, Mariëtte van Beek

Vind je Reisomtereizen.nl leuk? Like dan de speciale fanpage op Facebook. 😉

Over de schrijver
Leo Borkent
Door

Leo Borkent

op 07 Nov 2012

Toch even reageren op het stukje van Marije:Wij komen al een paar jaar op Zakynthos en hebben het daar erg naar onze zin. Het blijft natuurlijk altijd belangrijk om je op een vakantie voor te bereiden. Het feit dat het erg warm is mag geen verassing zijn, op intenet kun je de gemiddelde temperatuur voor een bepaalde periode gewoon opzoeken. Ook wil je vooraf weten of je wel in een toeristenplaats zoals Laganas wilt verblijven. Wij zoeken een huisje in een klein plaatsje ver van de disco's, doen de boodschappen in locale griekse winkels en eten voor een prijs, die minder dan de helft van die in Nederland is. We kijken er nu al weer uit om er de maand juni door te brengen, heerlijk!

Mariette
Door

Mariette

op 04 Jan 2013

Klinkt helemaal goed!

Jos
Door

Jos

op 29 Dec 2012

Beetje onbezonnen actie van nog wel een reisjournalist! Iedereen weet dat je je eerst moet verdiepen in accomodaties. Ik ben al 2 weken bezig om de perfecte locatie te vinden. Ik zou ook in een toeristenpakhuis van Neckermann kunnen gaan zitten, maar dan blijf ik liever thuis.

Mariette
Door

Mariette

op 04 Jan 2013

Hallo Jos,Mijn collega Marije is geen reisjournalist, maar wel een redelijk ervaren reizigster. Zelf vond ze deze reis achteraf ook geen handige actie, maar wel eentje om ontzettend veel van te leren. Vele reisaanbiedingen lijken aantrekkelijk, maar lopen snel af waardoor je nauwelijks tijd hebt om er echt goed over na te denken voor je een beslissing neemt. Sommige trips heten zelfs mystery of surprisereizen. Dan weet je dus écht niet wat je koopt.Ik kies altijd eerst mijn bestemming en dan zoek ik er zelf vervoer en accommodatie bij. Mijn reisdoel wordt dus niet bepaald door de 'koopjes'. Ik heb die niet nodig, omdat ik zelf wel weet waar ik snel en goedkoop iets goeds kan vinden.Overigens maken ook reisjournalisten blunders hoor. Ze zijn heus net mensen. Het fijne is wel dat ze erover schrijven en anderen ervoor kunnen behoeden. Zo herinner ik mij nog een reis naar Antwerpen...Zie www.reisomtereizen.nl/belgische-kalender-en-hollandse-domheid.

Reactie plaatsen