Hoe Dans JIJ Voordelig Weg Uit Nederland?
11 januari 2012 

Hoe Dans JIJ Voordelig Weg Uit Nederland?

Reisgekken zoals ik hebben een ding gemeen: ze worden onrustig als ze geen reis in zicht hebben. Dus zorgen ze ervoor dat er altijd minstens eentje in de wacht staat. Geen tijd of geld om een trip te boeken? Dan bedenk je andere manieren om weg te komen. Je geeft een nieuwe draai aan je werk of verzint een ludieke actie.

Let Me Stay For A Day

Het is alweer jaren terug dat de Nederlandse student journalistiek Ramon Stoppelenburg op het lumineuze idee kwam om via zijn website LetMeStayForADay mensen wereldwijd om één dag gastvrijheid te vragen. Let-me-stay-for-a-day werd in een oogwenk zijn magische reisformule. Overal werd hij uitgenodigd en ook al snel door de wereldpers gevolgd.

Bijna twee jaar lang was hij op stap zonder een cent op zak. Wie zijn nog altijd populaire relaas leest, raakt geïnspireerd. Ramon is het levende bewijs dat geld niet noodzakelijk is om geweldige reiservaringen op te doen. Je moet alleen openstaan voor een andere manier van reizen. En natuurlijk even zo’n briljante ingeving krijgen.

Where The Hell Is Matt?

De Amerikaan Matt Harding is nog zo’n topper, al was het resultaat van zijn creativiteit nooit door hem voorzien, laat staan gepland. Een reiziger was hij al, en tijdens een trip deed een vriend van hem de suggestie om zijn eigenaardige dansje op alle hotspots op te voeren en op video vast te leggen. Al snel danste Matt overal, alleen of samen met locals.

Van gêne had Matt geen last en dat was maar goed ook. Het filmpje kwam op YouTube terecht en werd zo’n hit dat kauwgomfabrikant Stride Gum Matt vroeg om de toer nog eens over te doen, maar dan voor het bedrijf. Gelukkig voor Matt bleef het daar niet bij. Nog altijd danst hij voor marketingdoeleinden de wereld in de rondte.

Wie wil, kan zelfs proberen met Matt mee te dansen. Via zijn site WhereTheHellIsMatt? kun je je opgeven voor een danssessie. In de buurt van de eigen woonplaats wel te verstaan. Lisse en Amsterdam hebben hun Matt-dansje al gehad.

Reisjournalist

Leuk natuurlijk, maar ik huppel liever zelf de wereld in. Mijn vrijheid en onafhankelijkheid zijn mijn alles. Niet voor niets werd ik reisjournalist. Zo kom IK tegen lage kosten of zelfs gratis overal.

Als je net zo van reizen houdt als ik ben ik benieuwd hoe JIJ het voor elkaar krijgt om vaak en voordelig weg te komen. 

Vind je Reisomtereizen.nl leuk? Like dan de speciale fanpage op Facebook. ;-)

© 2012, Mariëtte van Beek

 

Over de schrijver
André Gussekloo
Door

André Gussekloo

op 12 Jan 2012

Zo herkenbaar, dat van "altijd een reis in de wachtkamer hebben"! Die van mij is komend weekend, naar een vakantiehuisje hier op Gran Canaria. Lekker dicht bij huis voor mij. Daarna moet ik dus snel weer een nieuw reisje in de wachtkamer zetten!

Reactie plaatsen