Goedkope Hotels: Trek Vooral Je Eigen Plan
20 januari 2012 

Goedkope Hotels: Trek Vooral Je Eigen Plan

Goedkope hotels: trek vooral je eigen planHet is januari en enigszins opgejaagd voel ik me wel. Door de honderden bedrijven in de reisbranche die mij als klant proberen te scoren met hun vroegboekkortingen. De reispakketten en arrangementen zijn allemaal goedkoop, goedkoper, goedkoopst.

Tja, het zal best, maar reisaanbiedingen doen me helaas wel steeds meer aan kant-en-klaarmaaltijden denken. Beide zijn verleidelijk en makkelijk, maar vaak weet je niet wat erin zit en of ze wel goed voor je zijn. Een vergelijking van al dat moois is bijna onmogelijk, wat de touroperators ook willen doen geloven.

Beruchte kostenpost

In mijn e-boek over goedkoop reizen, dat ik nog deze winter lanceer, leg ik uit hoe je beter je eigen plan kunt trekken. Waarom zou je op koopjesjacht gaan in de ondoorzichtige jungle van reisvoordeeltjes als je reisvormen, vervoersmogelijkheden en accommodatie kent die meteen al goedkoper en ook leuker zijn?

Helaas weten reizigers vaak niet waar ze het moeten zoeken. Neem bijvoorbeeld accommodatie, een beruchte kostenpost voor de reiziger. Een beetje toerist denkt bij accommodatie vooral aan hotels. Uiteraard zijn er veel meer opties, maar stel, je gaat inderdaad voor een hotel.

Mystery hotels

Hotels zijn tegenwoordig natuurlijk makkelijk online te vinden. Met hun eigen website of via hotelboekingssites. De één stoeit met Expedia, de ander met hotelveilingen om buitenkansjes te behalen. De ander gaat voor secret of mystery hotels of zweert bij de hotelbonnen van Fletcher. Een flexibele agenda is altijd een pre, je kunt het beste gisteren zijn vertrokken. ;-)

Natuurlijk zijn er hier en daar best leuke koopjes te behalen, maar veel mensen worden moe van de eindeloze stroom aanbiedingen, of willen niet steeds op gelijksoortige plekken (weer bij Van der Valk of in Turkije) terechtkomen. Zelf maak ik nauwelijks gebruik van deze mogelijkheden. Wat doe ik dan wel om voordelig te slapen?

Hostelsites

Mijn nummer 1 websites zijn hostelsites. Hostelsites? Ja, inderdaad. Anders dan vroeger kun je het in hostels tegenwoordig krijgen zoals je het hebben wilt. En dus ook een-, twee- of driepersoonskamers boeken, met of zonder eigen toilet en douche, of ontbijt erbij. Prijsbewuste reizigers van alle leeftijden overnachten in hostels.

Hostels zijn heel eenvoudig te vinden en te vergelijken via hostelsites die de hele wereld bedienen. Goed zijn bijvoorbeeld Hostelworld.com en HostelsClub.comMaar het mooiste komt nog. Zodra je hostelsites begint te gebruiken, zul je er niet alleen hostels ontdekken.

Budgethotelketens

Ook talloze goedkope hotels en kamers, appartementen bij particulieren, of gastverblijven op landgoederen komen via de hostelsites aan hun klandizie. Met alle informatie omtrent locatie, bereikbaarheid en beoordelingen van anderen daar ook bij. Er vroeg bij zijn is altijd goed, maar hoeft niet per se. Vertrek je ad hoc, dan nog zijn prima deals te vinden.

Wil je minder zoeken, en snel een goed en redelijk tot laag geprijsd hotel hebben, dan bieden de verschillende (budget)hotelketens van de Accorgroep prima opties, in Nederland en de rest van Europa, maar vooral daarbuiten. Vergelijk bijvoorbeeld de prijzen van Ibis, Etap en Formule 1 maar eens.

Route du Soleil

De hotels van de laatste twee hotelgroepen zijn bovendien heus niet alleen langs de Route du Soleil te vinden. De Etap van Antwerpen ligt bijvoorbeeld pal naast het Centraal Station, midden in het centrum. En ook best voor meer dan één nacht te boeken.

Vind je Reisomtereizen.nl leuk? Like dan de speciale fanpage op Facebook. ;-)

© 2012, Mariëtte van Beek

Over de schrijver
Bart van Knegsel
Door

Bart van Knegsel

op 23 Jan 2012

Hallo Mariette,Een artikel wat mij wel aanspreekt m.b.t. de "marketing oorlog" op het internet. Als logiesverstrekker (aanbieder)kom je steeds meer klem te zitten in het prijsgeweld. Ook in je artikel noem je accommodaties een beruchte kostenpost. Maar is prijs het enige motief is om voor een accommodatie te kiezen? Mijn ervaring is dat gasten in 9 van de 10 gevallen gaan voor een beleving en niet alleen voor het goedkoop slapen op een plek die ze graag willen bezoeken. Misschien komt het doordat stergroep alleen accommodaties heeft op het platteland en niet in de steden, maar toch. Als je nu in een volgend artikel ook het welbevinden van de gast meeneemt in het advies wat te kiezen tegen welke prijs (gewoon een eerlijke prijs voor een overnachting) dan word ik nog enthousiaster over je kritische blik op de verblijfsrecreatie.Met vriendelijke groet,De Nieuwe Erf Diessen Bart van Knegsel

Mariette
Door

Mariette

op 23 Jan 2012

Hallo Bart,Dank voor je uitvoerige reactie! Natuurlijk let een consument bij zijn reiskeuzes niet alleen op de prijs, hoewel die in de huidige (bijna?) crisistijd zeker extra aandacht krijgt. Maar wat iemand een aardige sfeer vindt, is wel erg persoonlijk. Goedkoper staat voor mij in ieder geval niet gelijk aan sfeerloos of geringer welbevinden. Vaak integendeel zelfs. Dat maak ik ook duidelijk in mijn eerdere blog https://reisomtereizen.nl/voordelig-reizen-is-een-andere-ervaring/" title="Voordelig Reizen Is Een Andere Ervaring" rel="nofollow">Voordelig Reizen Is Een Andere Ervaring.Wat me echter vooral verbaast, en dat heb ik in dit artikel proberen te verwoorden, is dat in al het gespeur naar reiskoopjes de meest voor de hand liggende voordelige accommodatie vaak over het hoofd wordt gezien. Ik noemde hier vooral budgethotels en hostels, maar ook vakantiehuizen, blokhutten en appartementen kunnen prima betaalbare voorzieningen zijn. Mede omdat de kosten met anderen zijn te delen en je desgewenst aan self catering kunt doen. In mijn e-boek over goedkoop reizen bespreek ik uitvoerig deze en nog veel meer goedkope opties, wereldwijd. Zodat iedereen, ook mensen met een beperkt budget, optimaal van reizen kunnen genieten.Met reisgroet!

Reactie plaatsen