Annemarie van Gaal Geeft Tips Voor Goedkoper Reizen
02 september 2012 

Annemarie van Gaal Geeft Tips Voor Goedkoper Reizen

Annemarie van Gaal geeft tips voor goedkoper reizenAnnemarie van Gaal heeft bij mij een streepje voor. Niet alleen schopte ze het als alleenstaande moeder tot toponderneemster, maar ze deed dat ook nog in den vreemde. Tien jaar lang knokte ze in Rusland, en tegenwoordig reist ze voor zaken regelmatig de wereld over. Extra leuk, maar minder bekend, is dat ze ook adviezen voor goedkoper reizen geeft. De ware zakenvrouw blijft continu op de kleintjes letten.

Annemarie van Gaals Succes

Van Gaal presenteert haar tips voor goedkoper reizen  in haar boek Succes. Adviezen voor een financieel onbezorgd leven. Wat zijn de budgettips die Van Gaal  zoal geeft? Kort gezegd: boek zelf je reizen (google en puzzel wat), vertrek op de bonnefooi (wees niet bang en vind ter plekke de beste deals), ruil je huis (verruil Almere voor New York of Sydney), en deel zaken (koop samen met familie of vrienden een boot of tent).

Eigenlijk zijn dat haar beste tips, allemaal voorzien van handige links voor uitgebreidere informatie. Van Gaals advies om ook gebruik te maken van vakantieveilingsites en nieuwsbrieven (van reisorganisaties, reisbureaus, reisinternetsites en luchtvaartmaatschappijen) om budgetreizen te scoren, is mijns insziens minder.

Vakantieveilingen

Niet dat je langs die wegen nooit een leuke deal kunt vinden, maar het is wat in tegenspraak met de eerdere tips waarmee je beter het heft in eigen hand houdt. De regen aan aanbiedingen en kortingen maken de reiswereld immers alleen maar ondoorzichtiger voor de consument.

Zelf ben ik allergisch voor de termen ‘last minute’ en ‘al vanaf’….De last minute is al jarenlang dood. En voor de vanaf-prijs moet je veelal een uiterst flexibele agenda hebben. Vaak moet je onder druk beslissen. Je weet wel: de klokt tikt of de slogan brult: OP=OP! Hoe bepaal je zo snel of de prijs-kwaliteitverhouding goed is?

Bekende instinkers

De hype rond veilingsites is inmiddels wel geluwd nu mensen er ook minder positieve ervaringen mee hebben gehad. Een goedkoop hotel is toch niet zo voordelig als je er verplicht een diner moet afnemen. Of je er  niet terecht kunt in de periode die je voor ogen had. Om maar een paar voorbeelden van bekende instinkers te noemen.

Niettemin is Annemarie van Gaals boek Succes. Adviezen voor een financieel onbezorgd leven nuttig voor iedereen die zijn financiën inzichtelijker wil maken, en dus nog extra voor extreem reislustigen die graag maximaal geld overhouden voor hun hobby. Ikzelf las het werkje natuurlijk ook niet voor niets. 😉

Annemarie van Gaals boek bestellen? KLIK HIER.

© 2012, Mariëtte van Beek

Vind je Reisomtereizen.nl leuk? Like dan de speciale fanpage op Facebook. 😉

Over de schrijver
Milou
Door

Milou

op 29 May 2013

Leuke website heb je, Mariëtte! Ik heb vorig jaar een weekje ultra all inclusive gedaan in Egypte via vakantieveilingen incl vlucht, verblijf, eten & drank en transfer van en naar luchthaven voor nog geen 400 euro per persoon. Het kan dus wel. Heb een toptijd gehad :)

Mariette
Door

Mariette

op 29 May 2013

Hallo Milou, Bofkont! En inderdaad, het kan wel. Zeker als je flexibel kunt zijn, niet aan schoolvakanties vastzit en minstens met zijn tweetjes gaat. Het mooie is echter dat je heel veel zelf goedkoop kunt regelen, ook als je niet aan al die voorwaarden voldoet. En daar gaat het mij natuurlijk om: minder afhankelijk zijn van aanbiedingen. Op die manier kun je naast Egypte en Turkije ook eens andere delen van de wereld gaan zien. Al op de Seychellen geweest? ;-) Nog vele fijne reizen! Hartelijks, Mariëtte

Reactie plaatsen