Cyprus: Op Vakantie Bij Afrodite
28 mei 2011 
in Europa

Cyprus: Op Vakantie Bij Afrodite

Cyprus: op vakantie bij AfroditeAfgelopen februari zat er krap een dag tussen mijn reis naar Syrië en naar Cyprus. Hectiek is niet vreemd aan mijn werk. Maar wat was het achteraf goed dat ik juist deze  twee trips kort op elkaar deed. Anders had ik nooit zo scherp gezien wat voor smeltkroes van de wereldgeschiedenis Cyprus eigenlijk is.

Oosterlingen en westerlingen kwamen er altijd samen en dat is nu nog voelbaar. Alleen al daarom is Cyprus veel meer dan een zonbestemming. Een eiland waar een Groene Lijn en blauwe VN-baretten de politieke patstelling tussen het noorden en het zuiden markeren. Dat wel.

Afrodite

Maar ook het land van de liefde waar Afrodite haar Adonis vond en Grieks-Cypriotische en Turk-Cypriotische vrouwen alomvattende verzoening zoeken. En er is nog veel meer om op vakantie blij verrast van te worden.

Reis naar Larnaka, waar diepgelovigen de schedel van Lazarus kussen en flamingo’s schreeuwen in een zoutmeer nabij het graf van de profeet Mohammeds tante.  Bekijk een potje voetbal en ontdek Cyprus’ potentie op de grasmat.

Proef van ’s lands eeuwenoude culinaire tradities langs speciale wijnroutes. Of drink simpelweg Cyprus-koffie met Turks fruit. Leg je hoofd te rusten in een traditionele boerderij, word wakker van de vogels en ga wandelen langs een kolonie zeeschildpadden op het schiereiland Akamas.

Kyrenia

Ga naar Nicosia voor ’s lands kostbaarste iconen, en leer wat voor heidens karwei icoonschilderen is. Bekijk de Osmaanse make-over van de St. Sofiakathedraal en scoor moderne kunst in de Büyük Han-karavanserai.

Herover de kruisvaarderskastelen rond Kyrenia, ontdek vermomde kerkjes in het Troödosgebergte en spoel het zweet af met een duik op het wrak van de Zenobia. De Cyprusbeleving is compleet.

Maak kans op een gratis reisgids Cyprus!

De uitgave TE GAST IN Cyprus die ik samenstelde en redigeerde is inmiddels uit. Het boek zit propvol mooie reisverhalen over het mediterrane eiland. Tijd voor een feestje! ;-)

Tijdelijk ontvangt elke 100e aanmelder voor mijn Tips Voor Goedkoop Reizen TE GAST IN Cyprus gratis thuis. Vul dus snel het formulier hierboven in.

Nieuwsgierig naar de reisverhalen?  Bekijk de demo van het reisboek.

Klik hier om het boek te bestellen via uitgeverij Informatie Verre Reizen.

Foto: Karin Evers

© 2011, Mariëtte van Beek

Vind je Reisomtereizen.nl leuk? Like dan de speciale fanpage op Facebook. ;-)

Over de schrijver
Reactie plaatsen