Goedkope Stedentrip Naar Marrakech?
05 maart 2013 
in Afrika

Goedkope Stedentrip Naar Marrakech?

Heb jij ook het idee dat een reis naar Marrakech duur is? Bekijk dan snel mijn video met budgettips! Een goedkope stedentrip naar Marrakech is prima mogelijk.

Een fijne reis naar mijn favoriete stad!

Vind je Reisomtereizen.nl leuk? Like dan de speciale fanpage op Facebook. 😉

© 2013, Mariëtte van Beek

Over de schrijver
Lat De Puysseleyr
Door

Lat De Puysseleyr

op 12 Jun 2013

Beste Mariette, Binnen enkele dagen ga ik met mijn dochter voor een week naar Marrakech. Ik heb met veel interesse je reisgids gelezen ( die gaat zeker mee) maar heb nog enkele vragen: Is het als vrouwen alleen veilig om 's avond vanuit het centrum een taxi te nemen? Is een daguitstap vanuit Marrakech om te paardrijden in de Atlas realistisch? In de reisgids vermeld je gids Khalil van Riad Marhbabikoum. Kan je die ook boeken als je niet in de Riad verblijft? De website vermeldt niets over de gids. Alvast bedankt voor je antwoord. Mvg Lat

Mariette
Door

Mariette

op 12 Jun 2013

Goede vragen Lat! Pak 's avonds gerust de taxi, dat is zeker veilig! Wil je niet te duur uit zijn, bekijk dan nog even mijn video met 'taxitips' (hieronder). De Atlas is niet ver weg. Neem contact op met de manege of laat je riad/hotel dat doen. Meestal regelt zo'n manege het vervoer voor hun klanten, anders komt er geen hond. Neem aan dat het maar om een uur of wat paardrijden gaat? Overigens heb ik zelf goede ervaringen met paardrijden in Essaouira, heerlijk langs het strand. Ik blijf dan wel in Essaouira overnachten. Met het openbaar vervoer is het makkelijk te bereiken (vertrek vanaf het busstation van Bab Doukkala)maar de rit duurt zeker twee uur. Ik weet dat Khalil niet op de site van Marhbabikoum vermeld staat maar hij werkt (ook) voor deze riad. Je kunt hem zeker boeken zonder dat je daar verblijft. Zo gaan veel expats in Marrakech geregeld met hem op pad. Bel Khalil zelf of doe navraag bij de riad. Laat bij terugkomst horen hoe jullie reis naar Marrakech verlopen is!

Lat De Puysseleyr
Door

Lat De Puysseleyr

op 13 Jun 2013

Bedankt voor je snelle antwoord! Kan je mij ook een manege aanraden of een site waar ik dergelijke uitstappen kan boeken? Veel assistentie van mijn hotel verwacht ik niet echt. Mvg Lat

Mariette
Door

Mariette

op 14 Jun 2013

Ik weet niet of je de laatste versie van mijn reisgids Marrakech hebt, maar op pagina 226 staat een aantal maneges opgesomd, onder het kopje 'Sportief'. Voor alle zekerheid geef ik ze hier toch maar: Les Cavaliers de l'Atlas (lescavaliersdelatlas.com), Cheval Paradis in Ait Ourir en nog eentje in de Palmeraie. Ze staan allemaal op diezelfde site, kwestie van even de verschillende tabjes aanklikken. Via Maroc Loisirs (marocloisirs.com) kun je ook paardrijritten regelen. De websites hebben een Engelse versie dus dat is makkelijk. Websites in Marokko zijn nog niet zo geavanceerd dat je er excursies op kunt boeken. Je kunt een mail sturen of simpelweg bellen... Succes!

Reactie plaatsen