Page content

Over mij

Reisomtereizen.nl is een ontmoetingsplaats. Een plek waar reisjournalist Mariëtte van Beek haar reiservaring met andere reislustigen deelt.

Reisomtereizen.nl is een site in opbouw. Gestaag zal-ie zich vullen met  Mariëtte’s reisverhalen en blogs vol informatie over interessante reisbestemmingen en praktische tips voor de reisvoorbereiding en voor onderweg.  Niet zomaar tips, maar wereldtips van een reisexpert.

Mariëtte gaat altijd net een stapje verder om verborgen plekjes en reisweetjes te achterhalen.  Of je nu van georganiseerde reizen of reizen op de bonnefooi, van luxe of budgetreizen houdt, op Reisomtereizen.nl vind je nieuwe reisideeën en inspiratie.

Reisomtereizen.nl geeft zoveel mogelijk gratis informatie in de vorm van geschreven artikelen, boekrecensies, foto’s, en in de nabije toekomst ook audio-, videomateriaal en online uitzendingen. Aankondigingen van Mariëtte’s offline seminars en gastlezingen eveneens.

Reizigers zelf

Het belangrijkste uitgangspunt van al Mariëtte”s producten zijn de vragen van reizigers zelf. Stel dus gerust vragen, stuur een mail (mariette@devvanver.nl) of laat een reactie op Reisomtereizen.nl achter.

Door je aan te melden voor de nieuwsbrief van Reisomtereizen.nl (gebruik het formulier hierboven) weet je zeker dat je niks van al Mariëttes nieuwe reismateriaal en -activiteiten zult missen. Bovendien ontvang je direct na aanmelding het gratis e-boek Reis Goedkoop. Wereldtips Van Een Reisjournalist.

Wil je (liever of ook) connecten via Facebook, Twitter, LinkedIn of Dopplr: prima! Voel je vrij Mariëtte overal ter wereld te volgen.

Mariëtte van Beek

Over onsMariëtte studeerde ooit Arabisch. Voor onderzoek, ontwikkelingsprojecten en privé bezocht ze vele landen in Europa, het Midden-OostenAfrika en Azië.  Haar scherpe blik en vlotte pen gingen altijd mee op reis. Regelmatig publiceerde ze over haar ervaringen in den vreemde. Sinds 2008 koos Mariëtte definitief voor de reisjournalistiek. Ze startte haar bedrijf De V van Ver.

Talloze publicaties staan inmiddels op haar naam. Bekend zijn onder meer de Dominicus stedengidsen Dublin en Marrakech, en de landengids Jordanië die ze samen met een collega schreef. De landengids Cyprus voor uitgeverij Odyssee is eveneens een co-productie.  Genoemde boeken kun je via de digitale boekwinkel op deze site bestellen, maar zijn ook in reguliere handel verkrijgbaar. De verhalen die Mariëtte in kranten en tijdschriften publiceert, vind je regelmatig gratis op Reisomtereizen.nl terug.

Mariëtte schrijft maar spreekt ook. Over haar favoriete onderwerp goedkoop en anders reizen, over mooie reisbestemmingen en nog veel meer. Meer weten? Klik dan hier.

Kijk je liever nog even de kat uit de boom, lees dan eens wat interviews met deze dame… In de Mare, op de websites van uitgeverij Informatie Verre Reizen en van sprekersbureau ZijSpreekt.

Foto: WPP/Naomi Bolderhey

© 2011, Mariëtte van Beek

Vind je Reisomtereizen.nl leuk? Like dan de speciale fanpage op Facebook. 😉

Comment Section

27 reacties op “Over mij


Door Monique op 19 mei 2011

Hoi Mariëtte,
Ik zag jouw reactie op de review van mijn website, dus kom ook even de jouwe bezoeken. Heel duidelijk en overzichtelijk hoor! Complimenten.
Groet, Monique


Door Lucia Fer op 10 september 2011

Interessante website. De oproep via linkedin werkt wel…


Door Christian op 31 januari 2012

Hallo Mariëtte,

Ik zag je artikel op Werken vanuit het buitenland, leuk om te lezen!

Heb je misschien voorbeelden van uitgevers die momenteel nog op zoek zijn naar auteurs? Of reiswebsites die nog schrijvers zoeken?

Zelf zit ik erover te denken om eens naar Canada te gaan en daar verslagen/opdrachten te maken. Ben jij daar wel eens geweest?


Door Mariette op 31 januari 2012

Christian, dank voor je aardige reactie!

Wat je vragen betreft: check mijn uitgevers (zie de Portfolio-sectie), en kijk ook rond bij andere kleinere en grotere uitgeverijen die iets in reissfeer doen.

Weet niet of je met reiswebsites sites van touroperators en dergelijken bedoelt? Onlangs schreef ik een Marokko-artikel voor Baoblad, het magazine van Baobab.

Leuk dat je nadenkt over Canada. Ben in de US, maar nog niet in Canada geweest. Heel toevallig overleg ik nu wel met een fotograaf of we samen iets in Toronto kunnen doen, dus wie weet…

Succes en laat nog eens horen hoe het je vergaat!


Door Janelle op 14 mei 2016

One more issue is that video games are generally serious anyway with the most important focus on studying rather than amusement. Although, we have an enematrinetnt feature to keep your young ones engaged, each one game is often designed to improve a specific group of skills or programs, such as mathematics or scientific research. Thanks for your publication.


Door http://www.lasmangist.com/ op 15 juli 2016

so why are you deceiving yourself with outdated & obsolete law that Port Harcourt is part of Igbo land.you better shut your guts (your comments in punch)
Door post car insurance quotes op 9 maart 2017

visit the blog of my very lovely and talented friend Sarah Cornish | Colorado Photographer. Be prepared to take in many gorgeous images and lots of heartfelt words. Continue on through our


Door direction of payment for auto insurance op 9 maart 2017

Wonderful blog! I found it while searching on Yahoo News. Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there! CheersDoor Dominique op 20 oktober 2012

Hey Mariëtte,

Leuke website met veel nuttige informatie voor mensen die goedkoop willen reizen!

Ik heb je gratis eboek net gedownload. Goeie tips! Vooral nummer 9 springt er voor mij tussenuit: “Werk je vrijwillig ver weg”.

Het is duidelijk te merken dat reizen je passie is en dat deze website daar volledig om draait.

Groet,
Dominique


Door Mariette op 20 oktober 2012

Dank voor de aardige reactie Dominique!


Door Marleen op 11 juli 2013

Hallo Mariëtta, jouw boek over Marrakech wordt op BOL.COM enkel tweedehands aangeboden, maar ze verzenden deze boeken niet naar België. Waar kan ik je boek dan vinden?
Mvg,
MarleenDoor Marleen op 11 juli 2013

Hallo Mariëtte, ik ben op zoek naar een degelijk en betrouwbaar autoverhuurkantoor in Marrakech, waar alle (of bijna) mogelijke schadeclaims gedekt zijn.
Ook het adres van het CTM-kantoor aub. Ik was de laatste maal in 2005 in Marokko en er blijkt heel veel verandert te zijn, maar ik verlang enorm naar dit mooie land, dat ik reeds 15x bezocht heb met ex-man(marokkaan). Nu wil ik dat mijn huidige partner dit fascinerend land leer kennen, proeven en ruiken :).
Groetjes,
Marleen


Door Mariette op 11 juli 2013

Niet de allergoedkoopste maar betrouwbaar is het internationale autoverhuurbedrijf Sunny Cars dat je al in Nederland boekt via http://www.sunnycars.nl. De huurprijs is inclusief ‘alles’, zie verdere uitleg op hun site.
Het CTM-kantoor vind je op het busstation direct buiten de stadspoort Bab Doukkala.
Een hele fijne reis naar Marrakech! Er is inderdaad veel veranderd de laatste jaren maar het is nog steeds een topstad!


Door annemie op 28 juli 2013

Hallo Mariette,

Ik verblijf in augustus 6 dagen in Marrakech,we zitten in een kleine riad (Dalia) weet jij zo of daar in de buurt een zwembad zit of eventueel bij een hotel dat vrij toegangelijk is (natuurlijk tegen betaling)


Door Mariette op 31 juli 2013

Daar in de buurt zit geen openbaar zwembad, maar wellicht kun je tegen betaling naar binnen bij het nabije Maison Arabe (www.maisonarabe.com, kijk onder Menu en klik op Piscines & Country Club) of Club Med (op het plein Jemaa el-Fna). Ik zeg ‘wellicht’ omdat het beleid ten aanzien van niet-hotelgasten nogal wisselt. Bovendien kun je snel een smak geld kwijt zijn voor een matig groot zwembad. Daarom ga ik zelf liever naar het waterpark Oasiria (www.oasiria.com). Dat zit iets buiten de stad, maar er is een gratis shuttlebus vanaf de grote Koutoubia-minaret op het plein Jemaa el-Fna. Kijk op de website onder ‘Infos Pratiques’ en klik op ‘Navettes’.

Veel waterpret!


Door tmvisser op 4 januari 2014

Graag zouden wij indien u een adres heeft een betrouwbare gids vinden in Marrakech Ons verblijf is van 14-1 tot 17.1 2014 Bvd


Door Mariette op 20 januari 2014

Ik werk nooit met gidsen, maar officiële gidsen zijn eenvoudig in te huren via het hotel of de riad waar je verblijft. Vraag eenvoudigweg je eigen gastheer of gastvrouw.


Door Jan Verhaar, spiritueel gids/life-coach op 13 februari 2016

Dag Mariette,

Ik las op internet dat jouw doctoraalscriptie ging over de Zeven Heiligen van Marrakech. Dat boeide mij om de volgende reden.
In april 2016 gaan mijn vrouw en ik voor het eerst naar Marokko. We maken een rondreis met een berbergids. Naast een kennismaking met het land, wil ik deze reis ook gebruiken als decor voor een spirituele roman die ik wil gaan schrijven. Ik ben op zoek naar bronnen op het gebied van berber-mystiek en -spiritualiteit. Wat ik aantref op internet heeft betrekking op het soefisme in Marokko (ook heel interessant), maar ik ben nog nauwelijks iets tegen gekomen over de mystiek en spiritualiteit van de Berbers van de tijd voordat de islam het land bereikte. Kun jij mij op een spoor zetten? En is jouw scriptie nog ergens te krijgen?
Graag hoor ik van je.

Hartelijke groet,
Jan Verhaar

Door iris en sedat op 24 februari 2018

Lieve De V van Ver , wat een geweldige site en zo inspirerend! We hopen natuurlijk stiekem je gauw te zien op de Sufi Trail of ergens bij de D de D van Dichtbij
Groetjes Iris en Sedat


Door Ietje de Wit op 21 augustus 2018

Ik hoorde van een vriendin dat je ook wel reizen met kleine groepen begeleid.Wijwilden graag met ons gezin (11 pers.)een weekje naar het Atlasgebergte en Marakech voor de komende crokusvakantie..Wat zou je ons aan kunnen bieden en anders suggesties?

Plaats een reactie


*