Page content

Hou van Holland, Wandelbox; 200 wandelingen door heel Nederland (recensie)

Eerder gepubliceerd in: Op lemen voeten 2011-1

Hou van Holland, wandelbox (recensie)Rode tulpenvelden, Amsterdamse halsgevels, de nationale driekleur. Alle stereotypen over Nederland komen terug in de vormgeving van deze wandelbox die vrolijk meelift op de sterke Ik hou van Holland-teneur van het moment. Bedenkelijk of niet, met deze zware box heb je toch twee aantrekkelijke boeken in handen waarmee je de lage landen kunt verkennen. Het eerste boek brengt je in stad & dorp, het tweede in de natuur.

Of je met de 2×100 wandelingen ook echt aan lopen toekomt, is wel de vraag. Als je een stad kiest, kies je eigenlijk voor een uiterst relaxte dagtrip. Tips voor bezienswaardigheden, heerlijke shop- en eetgelegenheden te over. Wie voor de natuur gaat, kan wel meer kilometers maken. Althans, als je niet toegeeft aan afslagen naar rustieke schapenboerderijen, trendy ateliers of stoere zeilscholen. Wordt je dag te kort, dan vind je makkelijk een familiehotel of B&B. Of een hunebed – met tv en minibar.

Multiculturele diversiteit

Al is de eerste indruk anders, de multiculturele diversiteit van Nederland is gelukkig niet out of the box. Van de ‘huuskamer van Möppelt’ (Meppel) kom je via een Arabische high tea (Utrecht) eenvoudig in Chinatown (Amsterdam).

De beschrijvingen en de kaartjes van de wandelingen zijn wel wat summier. Het aantal kilometers wordt nergens vermeld, maar is gering. Kun je jezelf ook niet voor de gek houden als je zwicht voor een calorierijk streekproduct in een knus theehuis. Een aanrader dus.

Hou van Holland, wandelbox.
Mo’media, Breda, 2010 – 648 blz. ISBN 978 90 5767 472 3 – € 29,95

Klik hier om het boek te bestellen via bol.com

© 2011, Mariëtte van Beek

    Comment Section

    0 reacties op “Hou van Holland, Wandelbox; 200 wandelingen door heel Nederland (recensie)

    Plaats een reactie


    *