Hotelprijsvergelijkers: Vertrouw Ze Niet Blindelings!

Je kent ze vast: prijsvergelijkingssites die je de goedkoopste reisdeals beloven. Onlangs werd ik benaderd door Trivago, die zichzelf de grootste hotelprijsvergelijker ter wereld noemt. Of ik hun site wilde promoten?

Omdat ik graag over écht goedkoop reizen blog, nam ik  eerst de proef op de  som. Ik had pas een uiterst voordelig en prima hotel in Dubai geboekt en wilde wel eens zien of die ook uit de Trivago-machine zou rollen. Niet dus…

Direct bij het hotel boeken

Meer dan honderd boekingsites zijn partner van Trivago. Daar horen grote namen bij zoals Expedia.nl, Booking.com en Hotels.com, die doorgaans al weinig structureel voordeel te bieden hebben.

Niet dat de sites niet bruikbaar zijn.  Ze kunnen heel goed dienen voor het vinden van een hotel. Want heb je de naam van een hotel dat je aardig lijkt, dan kun je altijd bij het hotel zelf proberen om een goedkopere deal te krijgen. Dat lukt meestal, want hotels doen nu eenmaal liever directe boekingen. Dan zijn ze minder commissie aan Trivago & co. kwijt.

Goedkope hotelketen

De goedkope hotelketen waarbij ik in Dubai boekte, is het vrij nieuwe EasyHotel. Deze keten, gelinkt aan EasyJet, gaat steeds meer wereldwijd.  Voor een twin room bij EasyHotel  betaal ik krap 85 euro voor drie nachten… Daar heb ik bij Trivago niet eens één Midden-Oosterse nacht voor…

In eerdere blogs gaf ik al aan: trek vooral je eigen plan als het om boeken van hotels gaat. Laat je niet opjutten door slogans van hotelprijsvergelijkers of  tekstjes op boekingsites die zeggen dat dit de laatste kamer voor deze voordelige prijs is. Heus, in de meeste gevallen is dat 100% marketing. Check maar eens bij het hotel zelf of ze werkelijk zo vol zitten!

© 2012, Mariëtte van Beek

Vind je Reisomtereizen.nl leuk? Like dan de speciale fanpage op Facebook. 😉