Eco And The City: Kamperen Nabij Wereldsteden

Voor mij geen stedentrip zonder een dag naar buiten, het groen in.  Dat is niet alleen fijn voor de afwisseling en even rust na heftig sightseeën in de hectiek.  De natuur rond vele wereldsteden is vaak echt de moeite van de tocht waard. De afstanden naar buitenwijken en groene gebieden rondom zijn doorgaans eenvoudig te overbruggen.

Voor prijsbewuste reizigers die ook nog eens graag in de natuur zitten eigenlijk een buitenkansje.  In plaats van de groene omgeving vanuit de stad te verkennen, kunnen ze het net zo goed omgekeerd doen. Verblijf op een camping nabij een stad is een goed alternatief voor dure hotelovernachtingen binnen de stadsgrenzen.

Parijs en Dublin

Zelfs op een luxe camping, in een gehuurde stacaravan of bungalowtent ben je vaak goedkoper uit dan in een budgethotel. Allemaal mogelijk rond Parijs, Rome, Venetië en Barcelona. Voor mij was de Ierse hoofdstad Dublin evenwel de eye opener.

Deze stad met kosmopolitische allure biedt zo veel meer dan gebouwen van steen. Woeste kliffen, deftige landgoederen en pittoreske vissersdorpjes liggen eigenlijk om de hoek. De tropische vegetatie (ja heus!) die vooral in de zuidelijke en rijkere suburbs van Dublin welig tiert, schreeuwt even hard om een langer verblijf.

Kampeervakantie

Het late voorjaar en de zomermaanden lenen zich het beste om van een stedentrip naar Dublin een kampeervakantie te maken. Kampeergelegenheid is er voldoende en behalve in een tent kun je er ook in een (huur)caravan verblijven. De algemene site Camping Ireland geeft meerdere campings nabij Dublin.

North Beach Caravan & Camping Park is van april-september open en Camac Valley Park zelfs het hele jaar. Maar de topper is Roundwood Camping & Caravan Park in County Wicklow, die elke Dublinganger toch al aandoet om de beroemde ruïnes van het klooster van Glendalough en de Powerscourt Gardens te bezoeken.

Slapen onder meer dan vijf sterren en met de bright lights of the city in zicht…beter kan bijna niet. Heb jij bivakervaringen in het groen rond nog andere wereldsteden? Deel ze hier!

© 2012, Mariëtte van Beek

Vind je Reisomtereizen.nl leuk? Like dan de speciale fanpage op Facebook. 😉